Predstavljamo Vam tri monosortna ulja te selekciju Božić. Svaki od ovih ulja ima svoje jedinstvene karakteristke okusa i mirisa. Ova ulja idostupna su u pakiranjima od 0.1l, 0.375l, 0.5l.

U ponudi imamo i ulje POTOK koji predstavlja također vrhunsko ulje sa nekoliko vrsta maslina u kojem prevladava oblica. Ulje POTOK dostupno je u pakiranjima od 0.5l i 0.75l.

Oblica

Oblica je najrasprostranjenija i najvažnija sorta u Hrvatskoj. Prisutna je od davnina u svim hrvatskim maslinicima. Odlikuje se izrazitim mirisom i okusom po plodu masline, blago je pikantna i gorka, te izražene slatkoće. Preporuča se za salate, kuhano povrće, ribu i srednje dozrele sireve.

 

Obica


Lastovka

Lastovka je autohtona sorta zapadnog dijela Korčule. Nalazimo je na većini otoka srednje i južne Dalmacije. Ulju daje zelenkasto žutu boju, a njegova posebnost je izrazita zasićenost polifenolima što ulju daje blagu pikantnost i umjerenu gorčinu. Ovo ulje je idealno za korištenje u mediteranskoj kuhinji.

Lastovka


Leccino

Leccino je jedna od najraširenijih svjetskih sorti zbog svoje visoke adaptibilnosti na različite agroekološke uvjete. Maslina ove sorte rano dozrijeva i otporna je na niske temperature. Za postizanje maksimalne kvalitete ulja ove sorte preporučuje se branje kada plod počinje tamniti. Izraženog je svježeg voćnog mirisa po plodu masline. Preporuča se uz mariniranu tunu, svježe salate, prženu ribu i zrele sireve.

Leccino


Selekcija Božić

Selekcija Božić predstavlja spoj dugogodišnjeg iskustva, pomno biranih maslina i naše ljubavi prema maslinovom ulju. Sastoji se od tri sorte; oblica, coratino i leccino. Kombinacijom različitih karakteristika ovih sorti, ulje dobiva voćnu aromu u kojoj prevladava miris artičoka. Organoleptička svojstva u kojima prevladavaju esencijalne trave ovo ulje čini pogodnim za različita jela, preporuča se uz janjetinu pod pekom, ribu i povrće na žaru, salatu od hobotnice.

Selekcija Božić


Poklon paketi

Poklon paketi

Za Vas smo pripremili i gotove poklon pakete prikladne za sve prilike.